България победи Армения в квалификация за Бразилия 2014

България победи Армения в квалификация за Бразилия 2014
Снимка: Ройтерс/Гонг
A A+ A++ A

Националният отбор по футбол на България победи с 1:0 Армения в квалификация за Световното първенство в Бразилия през 2014 г., която се игра в София вечерта във вторник.

Това бе първата победа на България от евроквалификацията срещу Уелс в Кардиф през 2010 г. и първата победа на собствен терен от световната квалификация в София срещу Грузия през 2009 г.

Така поне временно, нашият тим е начело на група В с четири точки в актива си. Двубоят с арменците бе нашарен от три червени картона през второто полувреме, което остави гостите да доиграват срещата с девет души, срещу 10 от България.

Всичко обаче се реши от единственото попадение на Станислав Манолев в 43-та минута.

След подновяването на играта, двата отбора си размениха по две по-любопитни ситуации, а треньорите стартираха и с промените в съставите си. Резултатът обаче се запази, а в 69-та минута дойде и разковничето на полувремето, оставило и България, и Армения с човек по-малко, и направило оставащите 20-тина минути поне малко по-настървени.

Веселин Минев скочи да се разправя с арменски футболист, фаулирал брат му в наказателното поле на България. Ники Михайлов също опита да всее справедливост, и оттам започна сериозно меле в пеналта, някъде около точката на дузпата. Почти всички футболисти на терена притичаха, за да се включат в дърпането, а накрая го отнесоха Светослав Дяков и Пицели, изгонени от рефера Щефан Щудер. Всичко това продължи близо пет минути, а точно след като топката отново бе в игра, и Газарян бе пратен под душовете, с втори жълт картон.

Повече от 15 минути Армения игра с девет души, а България – с 10. Нервите и натрупаните картони обаче се отразиха и на темпото, и играта много се разкъса. Така в оставащите минути нямаше 100-процентови ситуации за гол, и едва в добавените 4 минути към редовните 90, Димитър Рангелов пропиля златната възможност на второто полувреме.

На 12 октомври България приема Дания, а на 16 гостува на Чехия, в последния си мач за 2012-та.

 

#национален отбор по футбол #България #Армения #Бразилия 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"