Седем неща, които може да са различни тази Коледа

Седем неща, които може да са различни тази Коледа
A A+ A++ A

Втората вълна на КОВИД и новите ограничения ще променят коледните празници коренно. 

1. Ще се срещнат ли семейства на Коледа?
Правителствата на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия се опитват да изработят общ подход, така че семействата в Обединеното кралство да могат да се срещнат на 25 декември.

Вероятно няма да се вземат окончателни решения до средата на декември, докато здравните ръководители в Англия не научат дали случаите на коронавирус са паднали по време на последното блокиране, което продължава до 2 декември.

2. По-малки пуйки на масата
Страховете, че липсата на квалифицирани чуждестранни работници в птицефермите може да засегне предлагането на пуйки, са преодолени след облекчаване на правилата за пътуване, за да могат да пътуват до Обединеното кралство.

Но много хора купуват по-малки пуйки от обикновено, тъй като е вероятно да имат по-малко гости.

Фермер от Абърдийншир предупреди, че много птици могат да отидат на вятъра , докато ферма в Уелс намали броя на пуйките си с 20% през септември.

3. Банкети с колегите по Zoom

Изглежда, че тазгодишните работни тържества ще се проведат в Zoom и други онлайн платформи.

Правилата за големите групи, които се събират в кръчми или навсякъде на открито, е много малко вероятно да бъдат облекчени през декември, така че посещението на приятели за предколедно питие или ястие вероятно няма да бъде разрешено.

4. Традиционните коледни религиозни служби
В момента не е известно какво ще се случи с традиционните коледни религиозни служби като полунощната литургия.

В Англия местата за поклонение в момента са затворени за групова молитва , освен за погребения.

5. Очаква се нарастване на онлайн пазаруването
Докато понастоящем пазаруването в магазини за нехранителни стоки може да се случи във цяла Великобритания, с изключение на Англия, онлайн търговците очакват голям скок в търсенето тази година.

6. На театър от колата
В момента театрите в Англия са затворени , но се правят планове за някои коледни пантомими през декември, след като заключването приключи.

Докато много места и продуцентски компании отменят своите шоута , други продължават напред благодарение на подкрепата на National Lottery.

Междувременно - Car Park Panto - ще обиколи Великобритания с членове на трупата, като публиката ще гледат шоуто от колите си .

Театрите в Шотландия са затворени в области две, три и четири в целия Уелс и за публика в Северна Ирландия, където могат да се отворят за репетиции или запис на живо .

7. Тиха новогодишна нощ
Тази година Новогодишната нощ вероятно ще бъде тиха, като събиранията вероятно ще бъдат забранени. Фойерверките са отменени в Лондон и партито на Единбург на улицата Хогманай също е изключено .

#коронавирус #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"