Предлагат доброволен „зелен коридор“

Предлагат доброволен „зелен коридор“
A A+ A++ A

Сдружението за модерна търговия, което обединява големите търговски вериги, предлага - клиентите под 65-годишна възраст доброволно да се въздържат от пазаруване във времето от 8 до 10 часа сутринта като при необходимост всеки да има възможност да пазарува по всяко време.

Вчера големите търговци настояха в позиция до министрите на здравеопазването и на икономиката, т.нар. зелени коридори да отпаднат.

Сред аргументите на сдружението, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас са затрудненията, които мярката създава за работещите и предпоставките за струпвания в магазини в останалата част на деня.

„На практика т.нар. зелени коридори не представляват ефективна защитна мярка. Мисля, че всички видяхме с очите си резултата – недоволство, напрежение, струпвания на хора на  ръба на коридора“, каза говорителят на сдружението Мира Иванова и посочва решението според търговците, което вече е представено на министрите на здравеопазването и на икономиката.

„Нека всеки от нас да може да пазарува по всяко време, но да се обединим около един консенсус – от 8 до 10 часа нека да бъде по-скоро запазено време на и над 65 години“, добави Иванова.

#зелен коридор #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"