Фалшиви тестове за COVID-19 на черния пазар - хит сред туристите

Фалшиви тестове за COVID-19 на черния пазар - хит сред туристите
A A+ A++ A

Тъй като новата вълна на коронавируса продължава да се разпространява по света, с повече от 51 милиона случая и 1,27 милиона смъртни случая в световен мащаб, според Ресурсния център за коронавирус на Джон Хопкинс , много страни изискват отрицателни резултати от теста за COVID-19 при пристигането си. Междувременно пътниците, нетърпеливи да се върнат на пътя, се насочват към резултатите от фалшиви тестове, според The Washington Post .

След като пътник се регистрира в полет от Париж до Адис Абеба през септември с помощта на фалшиви документи, френски служители откриха, че фалшивите сертификати се продават на летище Шарл де Гол за 150 до 300 евро (180 до 360 долара), съобщи Асошиейтед прес . Миналата седмица бяха арестувани седем души, всеки от които е изправен до пет години затвор плюс глоба от 375 000 евро (445 000 долара), ако бъде осъден.

В Англия мъж от Блекбърн разказа пред Lancashire Telegraph колко лесно било да се получат резултатите от фалшиви тестове, отбелязани като отрицателни, и просто да се промени името, датата на раждане и датата на тестване. „Изтегляте имейла, променяте го и след това го отпечатвате“, каза източникът, който избра да бъде анонимен.

Например на Хаваите ще се приемат само резултати от одобрени партньори за тестване и те трябва да бъдат предадени цифрово. Междувременно United Airlines и Cathay Pacific Airways използват ново приложение CommonPass , което в момента е в пробна версия, за централизиране на здравни данни, лабораторни резултати и данни за ваксинация.

Според USA Today към момента резултатите от фалшиви тестове не изглеждат толкова често срещани в Съединените щати поради широкия достъп до тестване на COVID-19. Вместо това проблемите тук са свързани със сайтове за фалшиво тестване, създадени за кражба на лична информация .

 

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"