Доц. Мангъров: Болниците са пълни от страх

Доц. Мангъров: Болниците са пълни от страх
A A+ A++ A

Аз съм много доволен от това, което видях на заседанието на МС. От всички събрани там, най-трезво разсъждаваше премиерът Борисов, дори по-разумно от професорите. Това, което видях ме обнадежди, че ние ще се справим с пандемията. Това заяви доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница в София в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Имаше спорове. Аз поддържам това, че страни, които се затвориха много по-рано те имат много по-лоши медицински резултати от нас. Освен това ние сме по-слабо засегнати икономически от други страни. Това е една въздушно-капкова инфекция, която не може да се бори със затваряне“, категоричен бе той.

„Има хора, които са доволни, че ме виждат. Хората, които ме търсят се нуждаят от помощ и остават доволни“, подчерта доц. Мангъров по повод хората, които го призоваха да си подаде оставката.

„В COVID отделения лежат хора, които са с по-тежки симптоми. Тези, които действително имат нужда да са в болница в COVID отделението при мен са не повече от 30 души от общо 80. Има такива, които са в болниците от страх“, разясни инфекционистът

#коронавирус #Мангъров #Мангъров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »