Огромен пожар в завод в Катуница, над 100 души са евакуирани

Огромен пожар в завод в Катуница, над 100 души са евакуирани
A A+ A++ A

Пожар пламна във фабрика за преработка на плодове в пловдивското село Катуница. Евакуирани бяха около 100 служители, както живеещите наблизо, тъй като в района има гъст дим. Няма съобщения за пострадали. Огънят бушува часове наред.

Работниците,които са били очевидци на инцидента разказаха, че пожарът е тръгнал  от тир, паркирал на една от рампите. При разтоварването е паднал контейнер с лесно запалима течност и се е възпламенил. Наблизо е имало и бидони със спирт, които също за избухнали. Огънят поглъща два камиона, пламват и две сгради.

„Едната сграда е на 3 етажа, около 500 квадратни метра. До него вече беше изгорял навес на две етажа. Срещу него също е постройка складова база. Горят термопанели, които са паднали в следствие на високата температура. Трудно достижимо е”, обясни старши комисар Георги Мангараков, директор на Пожарната в Пловдив:.

От съображение за сигурност хората, чийто домове се намират на метри от горящия завод, бяха евакуирани от домовете си.

„Евакуирали сме училището, детската градина родителите са си взели децата по домовете. Инструктирани са да не ползват климатици, евентуално да няма обгазяване”, обясни Крамисир Юруков, кмет на с. Катуница.

Заради наличито на горящи гуми и пластмаси, екоинспектори направиха измерване на въздуха по 23 показателя.

„Естествено има обгазяване в района. Сега включваме апаратурата, да измерваме, тъй като при горенето на пластмаса се отделят най-различни въглеводороди”, обясни Христо Ангелов- гл. експерт лаборатория ИАОС.  

Собственикът на фабриката, който е италиански гражданин, отказа да коментира причините за пожара и изпрати негов служител да опише щетите.

Гасенето ще продължи и пред нощта.

#Катуница #Катуница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »