Погубилият Милен Цветков богат наркоман-джигит остава в съда

Погубилият Милен Цветков богат наркоман-джигит остава в съда
A A+ A++ A

Кристиан Николов, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, остава в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС), предаде БГНЕС.

Навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Определението на СГС можеше да се обжалва пред апелативните магистрати. Какво ще решат те за мярката на 22-годишния Николов, който е в ареста от април, ще стане ясно на 10 ноември.

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Припомняме, че в началото на октомври беше обявено, че Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г. при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“ Милен Цветков. От прокуратурата посочиха, че Николов управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. 

#Кристиан Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »