Италиански лекари призовава за пълно затваряне на цялата страна

Италиански лекари призовава за пълно затваряне на цялата страна
A A+ A++ A

Италианските лекари призоваха в понеделник властите да наложат обща национална карантина в цялата страна за борба с възраждащата се епидемия COVID-19

"Орденът на лекарите призовава за пълно блокиране в цялата страна", написа FNOMCEO в профила си във Facebook, подчертавайки, че това е породено от нарастващия брой пациенти с COVID-19 в интензивно лечение и по-висок процент на хоспитализация. 

Президентът на FNOMCEO Филипо Анели заяви, че страната изпитва недостиг на специализирани лекари и призова за бързо изпращане на 23 000 завършили лекари на новите им работни места.

„Това би било глътка свеж въздух“, отбеляза Анели, докато говори за необходимостта от разпределяне и назначаване на лекари в здравни заведения в Италия.

Миналата седмица италианското правителство въведе национален комендантски час от 22:00 [21:00 GMT] до 5 сутринта, разпореди за затварянето на музеи, концертни зали, кина и намалено работно време на търговски центрове, кафенета и ресторанти. 

Освен това властите разпределиха 20-те региона на страната в жълти, оранжеви и червени категории с отделен пакет вирусни мерки за всеки от тях.

От понеделник националните здравни власти са потвърдили общо 935 104 инфекции с COVID-19 и 41 394 смъртни случая. (ANI / Sputnik)

#Италия #лекари #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"