Повече икономически притеснения e равно на по-малко предпазливост относно COVID-19

Повече икономически притеснения e равно на по-малко предпазливост относно COVID-19
A A+ A++ A

Работниците, изпитващи финансова несигурност, са по-малко склонни да следват насоките на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) за COVID-19, като например физическо дистанциране, ограничаване на пътувания и измиване на ръцете , според проучване на Вашингтонския държавен университет.

Изследователите, които са изследвали 745 работници в 43 държави, също са установили, че държавните обезщетения за безработица и политиките за COVID-19 кризата влияят на връзката между икономическите проблеми и спазването на предпазните мерки срещу COVID-19.

„Всички ние разполагаме с ограничен набор от ресурси, независимо дали става въпрос за пари, време или социална подкрепа, а хората, които разполагат с по-малко от тези ресурси, изглеждат по-малко способни да прилагат препоръките на CDC,“ каза Пробст. „Степента, до която икономическите несгоди ще повлияят на това поведение, отчасти зависи от това къде живеем. 

Въпреки това, в държави с по-силна реакция, включително мерки като заповеди за национална карантина и спиране на несъществени предприятия, финансово осигурените служители са имали 13% по-високо прилагане на превантивното поведение в сравнение с работниците, които се чувстват по-финансово несигурни.

Тези разлики могат да имат значителни последици за общественото здраве, твърдят авторите, тъй като изследванията показват, че дори умереното намаляване на социалните контакти сред възрастните може да намали степента на инфекция и евентуална смъртност.

„Това е червен флаг, тъй като несигурната работа и финансовото напрежение могат да се появят заедно с други рискови фактори за COVID-19 и съществуващите здравни различия.“

Изследователите набрали участници в проучването с помощта на Amazon Mechanical Turk, онлайн платформа за краудсорсинг.

Данните за това проучване са събрани през април, месецът, след като Световната здравна организация официално обяви пандемията на 11 март. Пробст и нейните колеги продължават да проследяват тази група за проучване на всеки 1-2 месеца, за да съберат общо седем вълни на данните от проучването. Изследователите търсят дали различията, свързани с икономическия стрес и защитното поведение, се превръщат в по-високи нива на инфекция с COVID-19. (ANI)

#коронавирус #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »