Не стихват протестите в подкрепа на Тръмп в САЩ, поддръжниците му са с пушки

Не стихват протестите в подкрепа на Тръмп в САЩ, поддръжниците му са с пушки
A A+ A++ A

Извън избирателния отдел на окръг Марикопа (щата Аризона) стотици привърженици на президента Доналд Тръмп се събраха за четвърти пореден ден, настоявайки, че Демократическата партия е откраднала изборите, пише Ал Джазира.

Демонстрантите се редуваха да се обръщат към тълпата и да коленичат, за да се помолят за Тръмп. Понякога те избухваха в скандирания „още четири години“ и „обратно синьото“.

Няколко протестиращи носеха шапки с надпис „Направи Америка отново велика“, докато други имаха знамена или тениски, на които се споменава QAnon - широко разпространената конспиративна теория, според която Тръмп води тайна война срещу трафикантите на деца.

Мнозина от тълпата носеха пушки или огнестрелно оръжие, докато се подиграваха на екипите на местните медии, които стояха от другата страна на оградата.

„Прощаваме ви, че сте предатели на страната ни“, изкрещя въоръжен демонстрант на журналистите.

Докато се обръщаше към тълпата пред изборния център, лидерът на протеста също рецитира множество теории на конспирацията, предполагайки, че пандемията на коронавируса е измама, че демократите планират да въведат комунизма в САЩ и че медийни компании са се намесили в изборите срещу Тръмп и Републиканската партия.

#Доналд Тръмп #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"