Тома Белев алармира за ужасни деяния на ловци в землището на село Великан (СНИМКА)

Тома Белев алармира за ужасни деяния на ловци в землището на село Великан (СНИМКА)
A A+ A++ A

Природозащитник №1 у нас Тома Белев преди малко сподели пост, в който иде речза ужасяващо посегателство от страната ловци към различни животни и то в забранен период за лов. Става дума за фазани, благородни елени, сърни и други. освен това от публикацията се разбира, че авджиите замърсяват природата.

ЕТО ПОДРОБНОСТИТЕ:

Уважаеми ловци казвам се Георги Стоилов и искам да поздравя вашите колеги , които в петък 30.10.2020г. решиха да ловуват в землището на село Великан с отличната работа на кучетата им. Вероятно тъй като кучетата са знаели, че в делнични дни ловът е забранен са упражнили уменията си върху моите животни . Справили са се отлично – 25бр. убити на място , 17 бр. – които се принудих да заколя ( оживели поради това,че са успели да избягат в обсега на моите кучета които са вързани )и още много , които оставих с надеждата че ще оздравеят .
Уважаеми ловци имам няколко въпроса , ако може ми отговорете благодаря!
В землището на Великан , Златна ливада имаше стадо благородни елени , къде са ?
На водоема на моето място идваха на водопой всеки ден 4 сърни и сръндак. Къде са?
Колегата ви Деян Денчев (Лео ) преди няколко години засели стотици фазанчета и ги храни цяла зима и през пролетта гъмжеше от тях. Къде са сега?
Често след ваши изстрели виждам как сачмите се сипят във водата на водоема . Това безопасно ли е за мен , близките ми и животните ми?
Налагало се е да заколя омърлушена токачка и в нея съм намирал сачми . Тъй като дивеча става все по- малко идва ред на моите птици ли? На мястото ми има пуснати и няколко овце . Възможно ли е някои от колегите ви да ги помисли за муфлони? Мога да продължа още, ама поста ще стане досаден.
Хора , с цялото ми уважение към хобито ви Ви заявявам , че между вас има много боклуци и ако вие самите не ги елиминирате, за съжаление и тези които милеете за природата отивате под общ знаменател. И последно празните гилзи шишета и найлонови торбички не тежат изобщо... Бъдете здрави и наслука!

#Тома Белев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"