Може ли Тръмп да стане премиер на Словения, след като загуби изборите в Щатите?

Може ли Тръмп да стане премиер на Словения, след като загуби изборите в Щатите?
A A+ A++ A

Дали, ако изгуби изборите, Доналд Тръмп би могъл да получи политическо убежище в Словения, а после и почетно гражданство и премиерския пост – това е предложение на словенски икономист отпреди няколко дни.

Странната идея за това как „словенският зет“ може да помогне на Словения да увеличи чуждите си инвестиции и да неутрализира ефекта от коронакризата беше представена от Бернард Бършчич – икономист, който беше държавен секретар в едно от предишните правителства на настоящия премиер Янез Янша. По-късно обаче той се раздели с Янша и основа неголямата партия Отечествена лига /ДОМ/, която досега не е постигнала успех на нито едни избори досега, пише „Ютарни лист“.

„В партията ДОМ смятаме, че настоящата икономическа ситуация, кризата на европейската идея, неразрешимия проблем с мигрантската криза доведоха до това, че трябва да се действа, а на най-отговорните места в държавата да бъдат поставени най-компетентите хора“, казва Бършчич.

От името на партията си той отправи необичайното предложение, ако настоящият президент на САЩ претърпи изборно поражение, да му бъде предложено политическо убежище в родината на неговата съпруга Мелания, предава днес.бг.

Става дума най-вероятно за иронична реакция на неотдавнашния туит на словенския премиер Янез Янша в подкрепа на Тръмп, в който Янша го обяви за победител на изборите, макар че резултатите в някои щати все още се брояха, пише седмичникът „Репортер“.

От партията ДОМ посочват, че след като Тръмп експресно получи почетно словенско гражданство, той може да бъде обявен от парламента за следващия премиер след Янша. Така Тръмп може да прехвърли свое имущество в Словения и така да привлече още повече чужди инвестиции в страната.

„Тъй като партията ДОМ желае благосъстояние за Словения и всички словенци, предлагаме на правителството да заяви позиция по нашето предложение и веднага да поеме господин Тръмп под своя защита“, казват от Отечествена лига.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »