В Русе и Разград въвеждат допълнителни мерки срещу коронавируса

В Русе и Разград въвеждат допълнителни мерки срещу коронавируса
Pixabay
A A+ A++ A

Нови допълнителни мерки за борба с разпространението на Covid-19 влизат в сила от днес в Област Русе, съобщава БНР. С  решение на кризисния щаб се преустановяват посещенията в казина, игрални зали, както и заведения за хранене и развлечения, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, клубове и др. в периода от 23:30 ч. до 06:00 ч. През останалото време е необходимо да се спазват указанията на министъра на здравеопазването.

През деня в този тип заведения, както и в молове, и търговски центрове няма да бъдат допускани лица до 18-годишна възраст без придружител. Забранява се и организирането, функционирането и посещението на пазари тип „битаци“, както и дейността на пенсионерските клубове в областта.

От днес до края на месеца в Област Разград няма да се допускат външни лица в специализираните институции за социални услуги, в детските домове и в домовете за възрастни към системата на социалните грижи.

Областният кризисен щаб забранява групови празненства на закрито. Ограничава се провеждането на пазари за стоки втора ръка и ежеседмични пазари в населените места.

#Русе #Разград #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »