Бойко: Синдикатите да спрат да лъжат

Бойко: Синдикатите да спрат да лъжат
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов обвини синдикатите в лъжа по повод преговорите за пенсионната реформа и намеренията на правителството да вдигне възрастта за пенсиониране.

„Не сме отстъпили на синдикатите. Те имат своите права, но ги моля да не повтарят една лъжа няколко пъти“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред БНТ в петък.

Борисов твърди, че е обяснил на синдикатите още преди седмица какви са намеренията му за пенсионната реформа.

„Ние не можем да шикалкавим или да се оправдаваме с коалиция. Това е решението, вчера е взето в парламента и се изпълнява. Синдикатите са добре дошли“, каза премиерът.

„Последния път, когато аз отидох на тристранката и те отказаха да разговарят на теми, свързани със синдикализма, с това, което правим в БДЖ, в зърнопроизводството, за пенсионната реформа, за криминализиране на неплащането на осигуровките, за това, че искам да върна ТЕЛК-овете в НОИ, аз ги молех да ги изслушат тези мерки, защото аз ще ги внеса и ще ги направя“, коментира министър-председателят.

Борисов добави, че иска всички българи, които знаят, че някой не е инвалид, да отидат в НОИ и да кажат, защото „този, който мами и взема две пенсии – взема от парите на всички инвалиди“.

#Бойко Борисов #Министър-председателят #Борисов #БДЖ #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"