Хиляди ескортираха линейката с Марадона, запалиха факли УНИКАЛНО ВИДЕО

Хиляди ескортираха линейката с Марадона, запалиха факли УНИКАЛНО ВИДЕО
A A+ A++ A

Разклатеното здравословното състояние на Диего Марадона дойде като гръм от ясно небе за аржентинския народ. Въпреки че операцията по отстраняването на мозъчния му съсирек мина успешно, самото приемане в болница на световния шампион шокира сънародниците му. Това накара хиляди хора по улицата да заобиколят линейката, с която той бе хоспитализиран и да скандират неговото име.

"Операцията на хематома в мозъка мина успешно. Продължи 120 минути. Всичко беше нормално и без усложнения“, заяви личният му лекар Леополдо Луке.

"По принцип това е съвсем рутинна интервенция. След нейното приключване пациентът може да напусне болницата след 24 или 48 часа“, обясни неврохирургът Раул Матера пред телевизия „TyC Sports“.

 „Диего сигурно си е ударил главата и не е осъзнал, че може да има такива последици. Подобен хематом може да се образува и от употреба на хапчета против безсъние. Той дълго време беше под стрес. Дълго време не е виждал близките си и беше изолиран в дома си само с готвачи и персонален асистент“, коментира близкият до Марадона мениджър Стефано Чеци.

Марадона наскоро стана на 60 години, а поностоящем работи като старши треньор на първодивизионния Химнасия Ла Плата.

#Марадона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »