Меркози реорганизират Европа

Меркози реорганизират Европа
Френският президент Никола Саркози заяви, че Франция, заедно с Германия, призовава за „нов европейски договор, който преосмисля организацията на Европа“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският президент Никола Саркози заяви, че Франция, заедно с Германия, призовава за „нов европейски договор, който преосмисля организацията на Европа“.

Той защити идеята за вписване в конституциите на държавите членки на златно правило за бюджетна стабилност.

Саркози настоя и за преразглеждане на споразумението от Шенген. Подобна позиция заеха и вътрешните министри от Г6, предаде БНР.

На заседанието им в Париж, започнало вчера, днес ще присъстват двама американски министри: на вътрешната сигурност – Джанет Наполитано, и на правосъдието – Ерик Холдър.

Министрите на вътрешните работи на Г6 – Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания и Полша, постигнаха общи позиции по темите, свързани с Шенген, престъпността и правото на убежище, заяви френският вътрешен министър Клод Геан.

Министрите смятат, че е необходимо по-тясно политическо направление на решенията, засягащи Шенген, и са „за“ възможността за възстановяване на контрола по вътрешните граници при заплаха за обществения ред.

Изправени пред идващата от Централна и Източна Европа престъпност, шестте страни желаят да се активизира дейността на съществуващите структури на европейско ниво, изтъква БНР.

Холандското правителство планира да инсталира видеокамери на границите с Германия и Белгия, потвърди правителствен представител, с мотива, че затягането на сигурността от началото на следващата година е жизненоважно за борбата с международната престъпност.

#Франция #Германия #Меркел #Саркози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"