Диего Марадона става на 60 години днес

Диего Марадона става на 60 години днес
A A+ A++ A

Златното момче Диего Марадона става на 60 години днес. Изминаха 30 години от успешния му престой в Наполи, където спечели 2 титли на Италия. Въпреки дистанцията на времето, в южния град, разположен близо до вулкана Везувий, днес трудно бихме могли да намерим човек, по-известен и по-обичан от Диего. 

И това с всичките му недостатъци - възходи и падения, проблеми с наркотиците, неплатени данъци в Италия на стойност 34 млн. евро, извънбрачно дете, връзки с мафията и т.н. След всичко това в Неапол Диего никога не бе предаден, никога не бе забравен. Той е голямата любов на всички в града.

Неапол е единственото място, където от 1984 г. насам всеки 4 от 10 деца се кръщават Диего. Там живее и втори Диего Армандо Марадона, негов извънбрачен син от местното момиче Кристина Синагра. Навремето Марадона отказва да направи ДНК тест за бащинство и случаят дълго време остава загадка. "Имам две дъщери. Другото е продукт на парите и грешките ми", признава Марадона. Извънбрачният син се среща с баща си чак през 2003 г. на голф турнир в Италия.

В началото на 80-те Диего вече си е навлякъл куп проблеми и се говори, че взема кокаин, . Накпише gol.bg. Наказанието обаче идва чак на 17 март 1991 г., когато се проваля на допинг тест след мач с Бари. И животът му постепенно започва да се превръща в ад. Зад гърба си той вече има 2 титли на Италия, Купа на УЕФА и Суперкупа на Европа за 7 години с Наполи.

След 2 сезона в Барселона, през 1984 г. Марадона преминава в тогава посредствения южняжки клуб Наполи. Първото, с което се сблъсква, е омразата и презрението на Севера към Юга. Но с Диего и блестящия дует с тарана Бруно Джордано Наполи става отборът, който заплашва непоклатимата дотогава хегемония на северните грандове в Серия А.

#Диего Марадона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »