В 113-ия ден на антиправителствени протести студенти отново се събраха пред ректората на СУ

В 113-ия ден на антиправителствени протести студенти отново се събраха пред ректората на СУ
A A+ A++ A

В 113-ия ден на антиправителствени протести студенти отново се събраха пред ректората на СУ. Исканията им остават същите – оставките на премиера и главния прокурор, както и предсрочни избори. Те настояват още и за въвеждането на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

Студентите блокираха кръстовището при Ректората. Засилено е полицейското присъствие в района. Чуват се викове "Оставка" и "Мутри вън". Очаква се студентите да се присъединят към недоволните на площад "Независимост". 

Вчера протестиращи блокираха движението на „Орлов мост“, а по-късно вечерта демонстранти срещу главния прокурор Иван Гешев се събраха пред Съдебната палата.

Арман Бабикян от „Отровното трио“ не пропусна да засегне темата за напусналия шеф на РЗИ и обяви оставката му за пълно безумие.

„В болниците няма места, лекарите и сестрите изнемогват – живеят по 24 часа в болниците и не се прибират. Спират плановия прием в болниците – хаос, предизвикан от правителството на Бойко Борисов. След 240 дни се оказа, че ние не сме подготвени за това, което се стовари върху главата ни“, каза още той.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »