Първокурсник в колежа в Охайо загубил борбата с COVID-19

Първокурсник в колежа в Охайо загубил борбата с COVID-19
A A+ A++ A

Първокурсник в колеж в Охайо почина след заразяване с новия коронавирус (COVID-19).

Майкъл Ланг, 18-годишен, почина в Ла Гранж, Илинойс, "очевидно поради усложнения от" COVID-19, се казва в изявлението, получено от PEOPLE, от университета в Дейтън.

Не е ясно дали Ланг е хванал COVID-19 в кампуса; студентът -първа година в Колежа на изкуствата и науките се е преместил у дома в Илинойс на 13 септември за дистанционно обучение, съобщиха от университета.

Университетът добави, че Ланг е прекарал "дълъг" престой в болницата, преди да умре. Не  е ясно дали Ланг е имал други заболявания.

Университетът в Дейтън е имал 1417 случая на COVID-19, откакто училището е започнало да проследява случаите на 10 август. Към 25 октомври има 24 активни случая сред учениците, според тракера на училището.

Има повече от 200 000 съобщени случая на COVID-19 в Охайо , с близо 11 000 в окръг Монтгомъри, който включва Дейтън.

"Майк беше студент в университета в Дейтън. През лятото той обичаше да участва в LaGrange Country Club",казват близките му. "Той се радваше на голф, риболов и всички спортове и беше добър приятел на всички."

"Детето ни е на по-добро място и ще ни гледа от високо", каза Пол, предаде NBC News . "Но той е на 18. Той беше твърде млад."

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"