Джоли ще посети сирийски бежански лагер

Джоли ще посети сирийски бежански лагер
През април, като признание за работата на актрисата в полза на бежанците, Върховният комисариат я „повиши“ – обяви я за свой специален пратеник. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Агенцията на ООН за бежанците съобщи, че нейният специален пратеник – актрисата Анджелина Джоли, е в Йордания, за да посети сирийци, избягали от гражданската война в страната си.

Говорител на Върховният комисариат на ООН за бежанците Али Бебе каза, че актрисата е пристигнала в понеделник в Йордания и във вторник ще посети Затари, първия палатков лагер, създаден за сирийските бежанци, предаде БТА.

В него са намерили подслон 27 000 сирийци. Йордания е приела общо 185 000 сирийски бежанци, най-много от всички страни в района.

Джоли ще бъде придружавана при посещението си на лагера от върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш и йорданския външен министър Насер Джуде, допълва bTV.

През април, като признание за работата на актрисата в полза на бежанците, Върховният комисариат я „повиши“ – обяви я за свой специален пратеник. Дотогава Джоли беше със статут на посланик на добра воля.

Анджелина Джоли е дарила на агенцията за бежанците 5 млн. долара.

#Анджелина Джоли #ООН #бежански лагер #Йордания #Сирия #Антониу Гутериш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници