Облачно, на места с валежи, за 5 области е обявен жълт код

Облачно, на места с валежи, за 5 области е обявен жълт код
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще бъде предимно облачно, в Северна България и мъгливо. На места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, в Родопите и югоизточните райони ще има значителни валежи, в отделни райони с гръмотевици. В тази връзка за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас е обявен жълт код за обилни валежи, а за Бургаско – и за гръмотевици.

Над крайните западни райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно слаб. Максимални температури - между 13 и 18 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

Предимно облачно ще бъде над планините. На места ще има слаби валежи от дъжд, в Родопите, Странджа и Сакар се очакват по-значителни количества. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд, в отделни райони - значителни и придружени с гръ градуса°. Температурата на морската вода е 19-20. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

#прогноза за времето #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »