Започна кампания за пострадалите от труса в Перник

Започна кампания за пострадалите от труса в Перник
С парите ще бъдат осигурени сглобяеми къщи за най-нуждаещите се и без алтернатива за настаняване семейства. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

В централата на Българския Червен кръст ще бъде даден старт на национална благотворителна кампания в подкрепа на бедстващите перничани след земетресението от 22 май т.г. и последвалите трусове.

Със събраните средства ще бъдат осигурени домове за хората от Пернишка област, които остават без подслон за зимата, предаде Дарик радио.

В събитието ще участват председателят на БЧК Христо Григоров, Томислав Дончев – министър по управление на средствата от Европейския съюз, Радослав Йорданов – заместник областен управител, Област Перник, Росица Янакиева – кмет на община Перник, Пламен Алексиев – кмет на община Радомир, Любен Панов – Български център за нестопанско право, и Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата.

С парите ще бъдат осигурени сглобяеми къщи за най-нуждаещите се и без алтернатива за настаняване семейства, съобщи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

На този етап е предвидено закупуването на поне 10, в добрия случай и 20 сглобяеми къщи, като се прави подбор на най-нуждаещите се.

В списъка влизат хора и семейства, чиито законни и единствени жилища са с предписание за събаряне след трусовете, самотни, възрастни и инвалиди, както и семейства с деца с увреждания.

Общата бройка на сградите, предвидени за разрушаване, е 163.

Сглобяемите къщи са с вариант за поставяне в дворовете на бедстващите, предвидени са и общински терени за новите постройки.

#Българската търговско-промишлена палата #Цветан Симеонов #Пламен Алексиев #кмет на Перник #Росица Янакиева #Радослав Йорданов #Европейския съюз #министър по управление на средствата от Европейския съюз #Томислав Дончев #Христо Григоров #БЧК #Радомир #трус #земетресение #Перник #Българския червен кръст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »