Собственици на детски школи заплашиха: Ако ни затворят, ще спрем да плащаме осигуровки и данъци

Собственици на детски школи заплашиха: Ако ни затворят, ще спрем да плащаме осигуровки и данъци
A A+ A++ A

Собственици на частни школи, занимални и образователни центрове за работа с деца излязоха с обръщение към Министерски съвет и Министерството на здравеопазването. 

По думите им затягането на мерките, отново, обрича всички собственици на горепосочените заведения на фалит. А цялостното затваряне на държавата през март 2020г. е довело до ръба на оцеляването голяма част от собствениците на заведения за работа с деца.

Те допълват, че държавата не е подпомогнала по никакъв начин собствениците на школи, занимални, учебни центрове. Въпреки това, всички те са показали, че са съвестни граждани на
тази държава, плащайки чинно задълженията си – осигуровки, данъци, такси, кредити.

Разрешението да извършват своята дейност е от ключово значение, за да запазят бизнеса си, създаден с изключителна любов, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които търпят. Стремежът им за качество им дава възможност да работят с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и училищата (от 4 до 10 деца), като спазват хигиенните норми.

Те допълват, че всички цитирани изследвания до момента не посочват децата като разпространители на вируса. Дори точно обратното.

"В голяма част от училищата занималните, след учебните занятия са сформирани от ученици от различни паралелки. В тази връзка възниква въпросът: Защо в училище е позволено смесването на ученици от различни паралелки, а със същият аргумент се затварят езикови и други школи, и образователни центрове? Не води ли това до дискриминация и различно отношение към общински и частни учебни заведения?", пишат още те. 

Те настояват детските образователни центрове, занимални, школи, да не прекратяват дейността си, като в противен случай ще бъдем изправени пред фалит. Колкото и малки да сме, ние плащаме данъци и осигуровки на държавата. Желаем да ни се даде правото да работим!

Ако това право ни бъде отнето те категорично заявяват, че ще пристъпим към следните протестни действия:
1. Спиране на плащанията на осигуровки за периода, в който сме затворени.
2. Спиране на плащанията на данъци за периода, в който сме затворени.
3. Настояваме да бъдем обезщетени за периода, в който сме възпрепятствани да
работим с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите
на трудови, граждански и договори за управление и 80% от наемите на помещенията,
които използваме.

#школи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"