Асоциацията на здравните работници зове да спазваме мерките срещу коронавируса

Асоциацията на здравните работници зове да спазваме мерките срещу коронавируса
БАПЗГ, призив, коронавирус, мерки, спазване, медици
A A+ A++ A

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи излезе с апел към всички българи да спазват противоепидемичните мерки. По този начин всеки в България ще може да запази не само своето здраве, но ти това на околните, както и на медиците, които се грижат за нас, става ясно от призива на БАПЗГ. От там отбелязват, че в последните дни данните за новозаразените, болните и починалите, включително медици, стават все по-сериозни и обезпокоителни, което налага всеки да погледне по-сериозно на ситуацията. „Желязната дисциплина не е диктат, а пътят да се справим с бедствието!“, се казва още в апела.

 

Ето и пълното съдържание на призива, подписан от председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева:

 

Уважаеми сънародници,

 

Настоятелно призоваваме тези от Вас, които все още не спазвате обявените противоепидемични мерки да го направите, за да покажете отговорно гражданско поведение както към хората, с които се срещате, така и към медицинските специалисти у нас – те диагностицират, лекуват и се грижат за пациенти с COVID-19, а също така помагат и на хора с различни заболявания и на родилки.

Данните на Единния информационен портал стават все по-тревожни – заболеваемостта сред населението и медиците нараства с бързи темпове. Само от началото на тази седмица у нас са регистрирани 4839 нови случая на COVID-19, а новозаразените медици в рамките на три дни са 148. Към днешна дата общият брой на медицинските лица в България, които се заразиха с опасния коронавирус от началото на пандемията е 2020 – от тях 743-ма лекари и 667 медицински сестри, фелдшери, акушерки и лаборанти. 19 медици загубиха битката с коварната болест.

Заболеваемостта сред медицинските специалисти води до претоварване на работещите в лечебните звена и обостря още повече проблема с недостига на медицински кадри. Секторите за пациенти с коронавирусна инфекция се увеличават, на помощ идват медицински специалисти от други лечебни звена, както и доброволци от университетите – бъдещи медицински сестри и бъдещи лекари от горните курсове.

Нека помислим за всички тях! Нека бъдем съпричастни към техния пренатоварен и висококвалифициран труд, изпълнен с много рискове!

Нека светлинките в ръцете на медиците, които излязоха пред спешните отделения на болниците ни накарат да спазваме посочените от експертите мерки!

Да носим защитни маски! Да спазваме необходимата дистанция! Да не забравяме за редовната дезинфекция! Желязната дисциплина не е диктат, а пътят да се справим с бедствието!

Като ограничим разпространението на болестта, ще защитим и хората, и Героите в бяло, които въпреки преумората денонощно са на своя пост!

НЕКА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ! САМО ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"