Анди Мъри спечели US Open

Анди Мъри спечели US Open
25-годишният Мъри, който стана олимпийски шампион това лято в Лондон, показа отново невероятен тенис. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Анди Мъри стана първият британец от 76 години насам, който печели турнир от Големия шлем, след като триумфира на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Шотландецът надви на финала миналогодишния победител Новак Джокович със 7:6 (12/10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2, предаде БГНЕС.

Мъри последва стъпките на Фред Пери, който грабна третата си титла в САЩ през 1936 година – годината, в която започна гражданската война в Испания, а Франклин Рузвелт бе преизбран за президент на Щатите.

25-годишният Мъри, който стана олимпийски шампион това лято в Лондон, показа отново невероятен тенис и спечели срещата за 4 часа и 54 минути – вторият най-дълъг финал в историята на US Open.

„На всяка пресконференция ме питахте едно и също, така че имаше леко напрежение. Аз знаех обаче колко важен е този момент за британския тенис. Подобно нещо не се беше случвало от много време насам и аз съм щастлив“, каза Мъри.

„Всяка загуба е лоша. Разочарован съм, че загубих срещата, опитах се да се върна в мача. Срещу себе си обаче имах един много силен противник“, сподели пък Джокович.

Мъри бе загубил всичките си четири предишни финала на турнири от Големия шлем – от Федерер в Ню Йорк през 2008 година, в Австралия през 2010 година и на тазгодишния „Уимбълдън“, както и през 2011 в Австралия от „Джокера“.

Подкрепен от своите сънародници сър Шон Конъри и сър Алекс Фъргюсън, той показа най-доброто от себе си късно в понеделник и в крайна сметка стана новият крал на US Open.

#сър Алекс Фъргюсън #Уимбълдън #Австралия #Ню Йорк #Лондон #Франклин Рузвелт #Испания #Големия шлем #САЩ #Новак Джокович #US Open #Анди Мъри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"