САЩ планира да даде ранна ваксина на Дядо Коледа

САЩ планира да даде ранна ваксина на Дядо Коледа
A A+ A++ A

САЩ отмениха плановете си да предложат на изпълнителите на Дядо Коледа ранен достъп до коронавирусна ваксина в замяна на тяхната помощ за популяризирането й публично.

Тези, които се представят като г-жа Клаус и елфите, също биха могли да се ваксинират по-рано.

Празничното сътрудничество беше част от правителствена кампания на стойност 250 милиона щатски долара (192 милиона паунда) за събиране на мнения за ваксинации от знаменитости, след като бъдат одобрени.

Но здравните власти потвърдиха, че рекламната кампания е била прекратена.

Рик Ервин, председател на братския орден на брадатия дядо Коледа, нарече новината "изключително разочароваща".

"Това беше най-голямата ни надежда за Коледа 2020 г. и сега изглежда няма да се случи", каза той пред Wall Street Journal, който първо съобщи новината. Оттогава Министерството на здравеопазването и социалните услуги (HHS) потвърди съществуването на плана на Дядо Коледа пред New York Times

Идеята първоначално е замислена от Майкъл Капуто, бивш помощник-секретар в отдела. Г-н Капуто обяви миналия месец, че ще излезе в отпуск, малко след като публикува видео във Facebook, където обвини правителствените учени, че са участвали в "бунт" срещу президента Доналд Тръмп.

Според Wall Street Journal, г-н Капуто каза на г-н Ервин през август, че ваксината ще бъде одобрена до средата на ноември и ще бъде разпространена на работниците от Деня на благодарността, който се пада в последния четвъртък на ноември.

Говорител на HHS заяви пред New York Times, че министърът на здравеопазването Алекс Азар "не е знаел" за отменения сега план.

Но г-н Ервин каза пред Wall Street Journal, че служителите на здравната агенция са обещали да финализират плана до средата на септември и почти 100 Дядо Коледа са се включили в доброволческия процес.

Според съобщенията президентът Доналд Тръмп е уверил, че ваксината срещу COVID-19 ще бъде готова и одобрена до ноември. Все още обаче има съмнения относно нейната ефективност и безопасност, предава БГНЕС. 

Почти сигурно е, че водещи при приемането ѝ ще бъдат здравните специалисти. Американските власти казват, че ваксината няма да е задължителна, но я препоръчват, особено за хората на първа линия. 

#Дядо Коледа #коронавирус #ваксина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »