На 108-мия протест: Може да сме малко, но трябва постоянство

На 108-мия протест: Може да сме малко, но трябва постоянство
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

Протестиращите под наслов "Нас не ни е страх" се събраха тази вечер за 108-ми път в центъра на столицата, за да настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, както и за предсрочни избори, съобщава БНР.

Недоволните от управлението по традиция започнаха демонстрацията от т.нар. „Триъгълник на властта“. За момента гражданското е присъствие е доста слабо.

Около 20:00 часа импровизираната трибуна, от която ежедневно се отправят посланията на протеста, блокира булевард „Цар Освободител“. Протестната акция преминава спокойно.

Въпреки малкия брой протестиращи постоянните демонстрации са необходими, казват на площад „Независимост“:

„Натискът, който оказва протеста, мисля, че все пак дава някакви резултати  - започва да става невъзможно да се случат исканията, които имаме, просто защото няма как чисто конституционно, отделно пандемията още не е достигнала пика си, много хора започват и да се разубеждават“.

„Аз съм тук, защото вече много ме е срам от това, което става в държавата, така че смятам, че трябва да се промени  - само оставката на правителството и на главния прокурор няма да свършат работа. По-скоро съм тук за цялостна промяна на статуквото, на начина, по който се случват нещата“, казаха участници в протеста пред микрофона на БНР.

#протест #оставки #призив #шествие #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »