Фандъкова: Мислим за вечерен час и дистанционно обучение в училищата

Фандъкова: Мислим за вечерен час и дистанционно обучение в училищата
СО
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в интервю за бТВ, че се обсъжда затваряне на нощните заведения в София, предаде БНР. Според нея възможно е да се стигне и до дистанционно обучение на учениците от горните класове.


Йорданка Фандъкова каза още, че днес има събиране на общинския щаб и директора на столичната здравна инспекция.

Столичният кмет още веднъж подчерта, че ситуацията с недостига на лекарите и медицинските сестри е тревожна.

След увеличението на болните от коронавирус, започва да се усеща и недостиг на легла в болничните заведения. Няма здравна система в света, която да издържи много голямо увеличение на пациентите, това е водещото. На първо място е запазване на здравната ни система, каза още в ефира на телевизията Фандъкова, предаде БГНЕС.

Ако се окаже ефективна мярка тази със заведенията, няма да се наложи налагане на вечерен час. Вечерният час предполага след даден час да не се събират хора. Да намалим събиране на хората при неспазване на дистанция е основното, което трябва да направим, добави столичният кмет.

За всички работодатели и директори на болниците е важно да спазват и да изискват мерките. Най-голям риск има на работното място, където хората общуват и са по цял ден. Трябва да се спазват мерките, призова Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #София #вечерен час #мерки #заведения #дистанционно обучение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »