Какви са правилата за пъбовете в Англия?

Какви са правилата за пъбовете в Англия?
A A+ A++ A

Пъбовете и ресторантите в Обединеното кралство са изправени пред нови ограничения при отваряне.

Всички кръчми и ресторанти ще бъдат затворени в Уелс от петък, 23 октомври, тъй като страната влиза във стора вълна на заразата.

Кръчмите в Северна Ирландия вече започнаха четириседмично спиране, докато съществуващите ограничения в Шотландия се удължават. Кръчмите в по-рисковите райони на Англия също са изправени пред допълнителни ограничения.

Какви са новите правила в Уелс?
Всички кръчми, барове, ресторанти и хотели ще бъдат затворени за 17 дни от 18:00 часа в петък, 23 октомври .

Градините в кръчмите също ще бъдат затворени и хората са предупредени да не пият в домовете или градините на приятелите си или да се събират в паркове.

Пъбовете и ресторантите ще могат да работят само като доставят храна за вкъщи. Хотелите и бизнесът в туристическия сектор няма да отворят отново до 9 ноември.

Какви са правилата за кръчмите в Англия?
Сега в Англия има три „нива“ на ограниченията заради коронавирус .

Всички кръчми, барове, ресторанти, кафенета и други заведения за гостоприемство в Англия, на които е разрешено да работят в зони от първи ред, трябва да затворят до 22:00 часа.

Във всички случаи не са разрешени резервации за маси над шест и групите не могат да се смесват.

Персоналът в заведенията вече трябва да носи маски, както и клиентите, когато не седят на масата си, за да ядат или пият. Наказанието за липса на такава или нарушаване на „правилото за шестима“ се е удвоило до £ 200 за първо нарушение.

Кръчмите и лицензираните помещения в зони от ниво 2 (висок риск) или ниво 3 (много висок риск) са изправени пред допълнителни правила.

В райони от ниво 2 под „висока“ тревога - като Лондон, Есекс, Дърам и Нюкасъл - на хората е забранено да се смесват в кръчми или ресторанти с хора извън собственото им домакинство.

В момента градският регион Ливърпул и Ланкашър са на ниво 3. Към тях ще се присъединят Голям Манчестър от 00:01 часа в петък, 23 октомври, и всичките четири местни области в Южен Йоркшир от 00:01 часа в събота, 24 октомври.

Пъбовете в зоните от ниво 3 не могат да се отварят, освен ако „не работят като ресторант“ и не сервират „основни“ ястия. Алкохолът може да се сервира само като част от тези ястия.


Какви са правилата в Шотландия?
В момента баровете и ресторантите в Шотландия трябва да затворят в 22:00 часа.

Освен това всички лицензирани помещения в Централния пояс трябва да останат затворени до 2 ноември, когато Шотландия трябва да премине към петстепенна система от нива за защита от новия вирус .

Covid-19 в Шотландия: Къде са последните случаи?
Извън централния пояс кръчмите, кафенетата и ресторантите ще могат да се отварят само на закрито между 06:00 и 18:00 часа  и няма да имат право да продават алкохол през тези часове.

Те обаче ще могат да сервират алкохол на открито между 18:00 и 22:00 часа.

Ресторантите в хотелите в цялата страна също ще могат да сервират ястия, но няма да имат право да продават алкохол.

В Шотландия максимум шест души от до две домакинства все още ще могат да се срещат в заведения, в съответствие с ревизираното работно време.

Ще има изключения за „значими житейски събития“ като сватбени приеми и погребални служби, които ще могат да продължат в съответствие с действащите правила в цялата страна.

Какви са правилата в Северна Ирландия?
На 16 октомври всички кръчми и ресторанти в Северна Ирландия започнаха четириседмично затваряне .

Те все още могат да предлагат доставки по домовете, но те трябва да приключват до 23:00 часа всяка вечер.

Супермаркетите не могат да продават алкохол след 20:00 часа.

Правителствени съвети за персонала на ресторанти, кръчми и барове

Безопасно ли е да отидете в кръчмата?
В Англия , Шотландия , Уелс и Северна Ирландия са издали насоки относно мерките, които кръчмите и ресторантите трябва да предприемат, за да осигурят безопасност на клиентите и персонала.

#Англия #кръчми #пъбове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »