Студенти от СУ, УНСС, ТУ и УАСГ иззлизат на нов протест довечера

Студенти от СУ, УНСС, ТУ и УАСГ иззлизат на нов протест довечера
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

Студенти от 4 висши училища в София излизат на втори протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Демонстрацията ще се проведе отново на стълбите пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Днес тя ще започне в 18:00 ч. Студентите не планират да блокират движението в района, а само да се присъединят към редовния вечерен антиправителствен протест, съобщава БНР.

В проявата ще участват студенти от Софийския университет, УНСС, от Техническия университет в София и от Университета за архитектура, строителство и геодезия. Това обясни един от организаторите - Волен Вушков, студент 4 курс "Право" в Софийския университет. Той посочи и причините за поредната демонстрация:

"Българските студенти имат граждански дълг. Ние искаме да покажем това - студентското общество съществува, за да съществува и гражданското. Протестираме, а причините са десетки - доминацията на частния интерес над публичния в България, моделът на важни постове да се назначават удобни, а не кадърни хора, примерите за крещяща некомпетентност по абсолютно всички етажи на властта, своеволията на главния прокурор, избирателното разследване и репресиране на неудобните и съответно прикриване на заподозрените в престъпване на закона, които са близки до властта. Свободата на медиите е изключително важен въпрос. 111-ото ни място по свобода на медиите не е случайно - то говори обаче повече за държава, в която има тоталитарен режим, отколкото за демократична такава".

 

 

#студенти #протест #оставки #СУ #УНСС #ТУ #УАСГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »