Ангелов даде отговор на въпроса - кога и къде да носим маски?

Ангелов даде отговор на въпроса - кога и къде да носим маски?
A A+ A++ A

Директорите на регионалните здравни инспекции са здравните министри на място. Няма да има директор на РЗИ, който да каже "не съм разбрал, не съм чул, не видях, не мога". Те могат да направят всичко, което прави здравният министър, но в дадената област. Това каза здравният министър Костадин Ангелов след среща със столичната РЗИ. 

"По тази причина има разкриване на допълнителни здравни легла. Ако имаме пациент, който постъпи в лечебно заведение той трябва да бъде обслужен на място. В момента експертите от министерство на здравеопазването продължават да прецезират всички условия за заповедта, за носене на маски на открито", допълни той.

Лекар на първа линия: Носенето на маски на открито е абсурдно

Без маски в класните стаи, но ще затварят школа при 1/5 грипозни ученици

ВИДЕО: Бойко нареди да бъде обяснен всеки детайл за маските и пак говори по темата за пенсионерите и суперкомпютъра

"Там където има риск за живота на хората, там, където има струпване на хора, там където няма дистанция от метър и половина. Ако отивате да си изхвърляте боклука и сте сам от входа на жилището, на което живеете, до кофата за боклук - няма да носите маска. Но ако сте на опашка за PCR тестове, на дълга опашка за магазина или на място, на което не може да се спазва дистанция от 1.5 м - ще се носи маска", обясни здравният министът.

По думите му се очаква 30% спад на заразените след като се въведе тази мярка.

#Костадин Ангелов #маски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »