Президентът с първи коментар след COVID-скандала

Президентът с първи коментар след COVID-скандала
A A+ A++ A

Това е активно мероприятие. Стриктно спазвам мерките срещу COVID-19, нямам проблем, имам 2 отрицателни теста за COVID-19. Това заяви президентът Румен Радев при пристигането си в България. 

Делегацията на държавния глава се върна предсрочно от посещение в Естония, след като стана ясно, че Радев е контактувал с COVID-19 позитивен.Заразеният, с когото Радев е общувал, е новият началник на Военновъздушните сили – ген. Димитър Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС. 

На Летище София Румен Радев показа и отрицателен тест.

Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха да представят своята версия за контакт с Covid-19. Това е пример за активно мероприятие и противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които придружаваха, са били поставени под карантина в Естония.  Това заяви президентът Румен Радев при завръщането си в София след посещение в Талин.

Каракачанов е в самоизолация заради контакт със заразен

Президентът - контактен на заразения с коронавирус шеф на ВСС

Радев - отрицателен за К-19, не е бил в контакт със заразен

Румен Радев - под карантина щом кацне на българска земя

Държавният глава обясни, че от началото на кризата с Covid-19 стриктно е спазвал всички здравни мерки и не е възниквал проблем. „Само в рамките на по-малко от седмица имам два теста – миналия вторник, направен за посещението ми в Гърция, и вчера, за да са спокойни моите домакини в Естония. И двата теста са отрицателни“, посочи Румен Радев. „Намирам се в чудесна физическа форма, нямам симптоми на заболяване, на моите доброжелатели пожелавам същото“, допълни президентът пред журналисти след кацането си в София.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"