Засилва се контролът в търговските обекти и градския транспорт на София

Засилва се контролът в търговските обекти и градския транспорт на София
A A+ A++ A

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места в София. Това разпореди столичният кмет Йорданка Фандъкова, която проведе заседание на Софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, предаде БГНЕС.

Засилва се контролът в търговските обекти и градския транспорт на София, съобщиха от Столична община.

Служители на Столичен инспекторат, заедно с районите полицейски управления проверяват за носенето на маски, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция в магазини. Само за събота и неделя екипите са проверили 643 търговски обекта, на част от които са дадени предписания за недопускане струпването на хора в магазините и влизането на клиенти без предпазни средства.

Екипите на общинска полиция съвместно с Центъра за градска мобилност продължават проверки в наземния градски транспорт и метрото. По настояване на кмета на София СДВР увеличават екипите, които ще съдействат за извършването на проверки в градския транспорт.

През последната седмица в градския транспорт за неносене на маски са съставени 55 акта по Закона за здравето, 9 предупредителни протокола и 1 полицейско разпореждане.

Дирекция „Образование“ е в постоянна връзка с директорите на детски градини и училища, изисква се информация за състоянието на персонала и децата. Много важно, освен дезинфекцията на помещенията е и спазването на сутрешния филтър и разделянето на потоците. Периодично се извършва проверки в столичните детски градини, ясли, училища и социални домове, като през миналата седмица са проверени общо над 30.

Продължава извършването на ежедневна дезинфекция на спирките на градския транспорт, както и превозни средства. По график се дезинфекцират пешеходните подлези и съдовете за смет.

Столична община поддържа логистичен център, в който осигурява наличности от препарати за дезинфекция и защитни средства. Отделения за болни от COVID-19 има разкрити в общинските Първа, Втора и Пета МБАЛ и към момента в тях се лекуват 38 пациенти.

#София #проверка #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »