Официално: Под тепетата въвеждат извънредни мерки заради настъпващия пак К-19

Официално: Под тепетата въвеждат извънредни мерки заради настъпващия пак К-19
A A+ A++ A

Увеличаващите се бройки на заразени с коронавирус уплаши местната власт под тепетата и там след извънредна среща бе решено да се въведат извънредни мерки.

От днес се връща пропускателния режим в големите магазини. Решението е да се допускат едновременно до 100 човека, а другите да изчакват. Започват и масирани проверки за носенето на маски на закрито.

Ето и акцентите:

"От днес се увеличава двойно контролът - масирани проверки за спазването на мерките: носене на маски в автобусите, в магазините и на затворени пространства. И тези леки мерки не се спазват на много места и това трябва да се каже честно. Навсякъде ще бъдат сложени указателни табели - от 300 до хиляда лева глоба за физически лица. Обръщам се към всички граждани - ако се блокира здравната система и най-обикновената настинка ще бъде опасна.

Ние сме 18 общини, а във всичките извън Пловдив имаме само две болници - в Асеновград и Карлово. Всички останали идват в Пловдив. Не можем да запълним всички отделения само с ковид пациенти. 98 общо са свободните легла. Днес имаме пет медицински лица с положителни проби. В УМБАЛ "Свети Георги" към днешна дата нямаме места. Затягаме контрола. Връща се изискването до 100 души да влизат в големите хипермаркети (хранителни и нехранителни) - както беше преди", заяви Каназирева.

"Правим проверки в градския транспорт и в магазините. Във влака Асеновград - Пловдив също. Трябва да бъдем по-дисциплинирани, трендът върви нагоре, за това сме виновни всички ние. Ако продължава така, ще бъдем принудени да вземем други мерки", каза градоначалникът.

"От днес повече полицейски екипи ще следят не само в Пловдив, но и в най-малките населени места", съобщи шефът на ОД МВР Йордан Рогачев.

#коронавирус #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »