Служителите на МВР излизат на протести! Хаджигенов ги подкрепи: Иначе след 5 месеца пак ще просят

Служителите на МВР излизат на протести! Хаджигенов ги подкрепи: Иначе след 5 месеца пак ще просят
A A+ A++ A

Служителите в МВР започват регионални акции, чрез които продължават борбата за повишение на основните заплати на полицаите. 

"Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, докато не почне преговорният процес. Поставили сме си срок до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на протест". 

Това каза пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. 

"Нямаме резултат за двете страни от опитите за диалог. Не сме седнали с членове на правителството. Напълно наясно сме, че само в рамките на МВР този въпрос не може да бъде решен". 

"Уведомени сме, че в проектожбюджета са предвидени 10%, което за нас е подигравка, защото за други администрации бяха до 30%", допълни Кузманов.

ПОЗИЦИЯ ПО НОВИНАТА ВЗЕ И ЕДИН ОТ ВОДАЧИТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ - НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ. ЕТО КАКВО НАПИСА АДВОКАТЪТ НА СТЕНАТА СИ ВЪВ ФЕЙСА:

Никога преди не съм подкрепял протести на МВР за заплати, доколкото качеството на работата им е безобразно.

Онзи ден видях, че от бюджет почти един милиард и шестотин милиона 90% отива за заплати и осигуровки, което е ужасяващ пример на управленски импотентност и пряка причина за неефективността на МВР във борбата им с престъпността.

С опазването на празни, тъмни сгради с мрачно минало и никакво бъдеще се справят горе-долу.

Подкрепям протеста на МВР за промяна, драстична промяна!

Иначе, след 5 месеца отново ще просят, което намирам за унизително за служителите на реда.

#протести #МВР #Николай Хаджигенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »