Проф. д-р Георги Хубчев не успя да пребори COVID-19

Проф. д-р Георги Хубчев не успя да пребори COVID-19
A A+ A++ A

След тежко боледуване от COVID 19, рано тази сутрин на 66 г. ни напусна акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас, съобщиха от лечебното заведение..

Проф. д-р Хубчев бе диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи.

Доц. д-р Георги Хубчев е акушер-гинеколог с огромен опит. Завършва Медицински университет в Плевен през 1980 г. Освен гинекология, има специализации по тазова хирургия, лапароскопска хирургия, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D ехография (пренатална диагностика).

В началното на 2018 г. доц. д-р Хубчев защитава десертация на тема „Оперативно лечение на стрес-инконтиненцията при жените“. Доц. д-р Хубчев е известен с редица иновативни подходи при лечение на гинекологични заболявания. Член е на Европейската асоциация по урогинекология.

На 20 октомври, вторник, от 12:30 часа в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение, с което да почетем паметта на един от достойните лекари на България.

#covid-19

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »