Червените депутати искат Терзийски да обясни за акцията на ГДБОП срещу невинно семейство

Червените депутати искат Терзийски да обясни за акцията на ГДБОП срещу невинно семейство
МВР
A A+ A++ A

Опозицията от „БСП за България“ настоя вътрешният министър Христо Терзийски да бъде изслушан в парламента заради акцията на ГДБОП, при която въоръжени и маскирани униформени нахълтаха на грешен адрес в столицата, съобщи БГНЕС.

„Кой ще понесе отговорността от тези безобразни действия, на които станахме свидетели?“ – попита от парламентарната трибуна депутатът Иван Иванов.

Акцията, която от левицата определиха като “ювелирна” се е състояла в ранните часове на 5 октомври, а разбитата врата и арестите на грешен адрес антимафиотите оправдават с проблем с навигацията. Пострадалото семейство пък твърди, че срещу тях е употребена прекомерна сила и вербални обиди.

Опозицията отправи и въпрос към вътрешния министър Терзийски и поиска да разбере дали е имало и други подобни случаи и ако да – дали са били прикривани.

В началото на днешното пленарно заседание депутатите от БСП се оплакаха и от кратката законодателна програма на Народното събрание, която съдържа само четири точки за цялата пленарна седмица. Според Иван Ченчев законопроектите на опозицията умишлено не влизат за обсъждане, а „стоят на трупчета“. „Прогресивно регресирате, надявам се следващата седмица да има само една точка и тя да е оставка на кабинета“, обърна се той към председателят Цвета Караянчева.



#БСП #Парламент #обяснения #Христо Терзийски #ГДБОП #акция #арести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »