Янев: Корупционните скандали сега са „Всяко чудо за 3 дни“

Янев: Корупционните скандали сега са „Всяко чудо за 3 дни“
Янев даде заявка за грандиозна корупционна схема още миналата седмица. Снимка: bTV
A A+ A++ A

До сряда лидерът на РЗС Яне Янев ще предостави на парламентарните групи проект за създаване на анкетна комисия, която да изясни всички факти и обстоятелства около корупционните схеми в последните 20 години.

Янев даде заявка за грандиозна корупционна схема още миналата седмица.

Лидерът на РЗС поиска анкетната комисия да разследва причините за отстраняването на Румен Овчаров от поста министър през 2007 г.

Пред bTV Янев не разкри подробности, а единствено посочи, че случаят касаел висши, действащи и в момента, политици, представители на партиите, изпълнителната власт, съдебната система и депутати.

Той е убеден, че по случая има нова порция СРС-та и документи, които досега не са разсекретявани.

Огромната част от корупционните схеми се влива в обсега на Министерството на икономиката и енергетиката, на мегаминистерството, което беше по време на Тройната коалиция, но не са спрели дотам и имат продължение, каза Янев.

По думите му корупционните практики са съществували и по времето на Петър Димитров, и по времето на Румен Овчаров.

„Корупционните скандали не трябва да бъдат на принципа „Всяко чудо за три дни“. Идват и си отиват без компетентните институции да са се произнесли... хората гледат зрелище и няма резултати“, каза Янев.

Той уточни, че отказва да влиза в подробности, защото част от скандала тогава бил вкаран в секретни папки и депутатът не знаел каква част от информацията е класифицирана.

„В този скандал освен касиери може да се окаже, че има и ковчежници, които могат да се окажат много повече, отколкото се говореше за онзи период. Българският народ трябва да получи отговори на корупция, свързана с оръжейни афери, енергетика, може да се стигне и до отговор на въпроса за АЕЦ „Белене“, каза още Яне Янев.

#РЗС #Яне Янев #Румен Овчаров #СРС #Министерството на икономиката и енергетиката #тройната коалиция #АЕЦ „Белене”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"