Ръст в промишленото производство през юли

Ръст в промишленото производство през юли
Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Промишленото производство се е увеличило с 0.4 процента през юли спрямо предходния месец, както и в сравнение със същия период на миналата година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

През юли 2012 г. спрямо юни е било регистрирано увеличение в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ с 13.1 на сто, и в добивната промишленост – със 7.3 процента, докато в преработващата промишленост е отчетено намаление от 1.4 на сто.

По-значителен спад в преработващата промишленост се е наблюдавал при производството на химични продукти – с 11.3 процента, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване – с 10.2 на сто, при производството на облекло – с 8.1 процента, при производството на тютюневи изделия – с 5.5 процента, при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло – с 4.7 на сто.

Ръст е бил регистриран при производството на лекарствени вещества и продукти – с 10.9 процента, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон – със 7.1 на сто, при производството на основни метали – с 3.3 процента.

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е бил отчетен в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ – с 3.1 на сто, и в добивната промишленост – с 1.5 процента, докато в преработващата промишленост е регистрирано намаление от 1 процент.

По-значителен спад спрямо предходната година в преработващата промишленост се е наблюдавал при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло – с 26 на сто, при производството на метални изделия, без машини и оборудване – с 18.2 процента, при производството на химични продукти – с 16 на сто, при производството на облекло – с 12.7 на сто, а увеличение е отчетено при производството на лекарствени вещества и продукти – с 36.1 на сто, при производството на тютюневи изделия – с 33 на сто, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване – с 12.1 процента.

#промишлено производство #Националния статистически институт #НСИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори