Служителите в МВР: Ако говорим за първа линия, полицаите сме заедно с медиците

Служителите в МВР: Ако говорим за първа линия, полицаите сме заедно с медиците
A A+ A++ A

Полицаи се готвят да протестират заради това, че остават извън списъка на служители на 34 държавни административни структури - министерства, институти и агенции, които да получат допълнителни възнаграждения заради това, че са на първа линия в борбата с коронавируса. Уточняват се места и дати за началото на мълчаливия протест.

Най-вероятно началото ще е във Варна, съобщи пред БНР Валентин Попов, председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той заяви, че отсъствието на полицаите от този списък „звучи обидно“. Попов смята, че полицаите са проявили „известно търпение“, като не са реагирали още след 1 август, когато е влязло в сила постановлението на Министерския съвет.


„Изчакахме. Започнахме да говорим за това ще бъдат ли и с колко увеличени нашите заплати през септември, защото наближава правенето на бюджета за следващата година“, уточни той в предаването „Преди всички".

Няма информация колко са карантинираните и заразени полицаи от началото на Covid-кризата, подчерта още Валентин Попов и изтъкна, че полицаите работят в среда с повишен риск.

„Непрекъснато „светват“ с положителни PCR-тестове колеги. Знам, че има колеги, които прекараха заболяването. Не мога да кажа обаче колко са. /.../ Ако говорим за т.нар. първа линия, ние сме заедно с медиците."

Визирайки и продължаващите вече два месеца протести, Попов коментира, че полицаите работят при много сериозно натоварване и полагат „полагайки сериозно количество извънреден труд“. Според Валентин Попов, в сравнение с действията на полицаите на протести в други страни, нашата полиция реагира сравнително меко.

Полицейския синдикат настоява за яснота ще бъдат ли увеличени заплатите на служителите в МВР от 1 януари догодина и с колко, поясни Валентин Попов. По думите му, конкретният процент е въпрос на преговори с ръководството на министерството, каквито все още не са започнали.

#протест #медици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници