Кунева: Няма да правя тайни мръсни коалиции

Кунева: Няма да правя тайни мръсни коалиции
Кунева уточни обаче, че основният опонент на новосъздадената партия остава ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„България на гражданите“ е алтернатива, но не точно алтернатива на ГЕРБ, а на политическата система, която непрекъснато възпроизвежда най-лошите си черти, заяви лидерът на партията Меглена Кунева.

Кунева уточни обаче, че все пак основният опонент на новосъздадената партия остава ГЕРБ.

„Движение „България на гражданите“ е алтернатива и това е нашата борба – да останем алтернатива, да я уплътним и да покажем в кои области“, каза още тя по bTV в понеделник.

Нямам договорки, беше категорична Кунева по повод твърдения за закрила от страна на управляващата партия срещу подкрепа с гласове на изборите и след това в парламента.

„Няма да направя тайни мръсни коалиции. Партията може да работи в парламента и като опозиция“, увери бившият еврокомисар.

Тя обаче не изключи вероятността за коалиция, като подчерта, че думата „доверие“ ще бъде ключова за „България на гражданите“.

„Бих искала да имам партньор, да има партия, за която мога да кажа, че има моралния постамент да предложи коалиция, но не виждам такава. Между мен и останалите партии, които в момента са в парламента, стоят доста текстове от Наказателния кодекс, свързани с измама по време на изборите, вероятно и с клевета“, добави Кунева и посочи, че ще направи всичко възможно по време на вота в България да има международни наблюдатели.

До изборите тя очаква три стъпки от управляващите – тотално омаскаряване на политическия противник, който и да е той.

В този смисъл Кунева – като „неудобна“ по думите й за всички партии – очаква негативна атака срещу „България на гражданите“.

Втората стъпка, която очаква, е създаване на фалшиви партии. Според нея ще има фалшиви критикарски движения от млади хора, които да отнемат от автентичността, която „България на гражданите“ притежава.

На трето място Кунева постави изборните манипулации и кражбата на гласове.

Бившият еврокомисар и министър по европейските въпроси отправи критики и към сегашното управление.

„В областта на съвременната икономика ние живеем с век, век и половина назад от това, което живее Европа. Когато се прави съвременна икономика, цифрова икономика и услуги с висока добавена стойност, ние правим обратното“, каза Кунева и посочи, че програмите за трудова заетост всъщност се превръщат в „местене на камъни оттук там“.

„Конкурентоспособността на България не се подобрява. Ние имаме все по-малко работещи хора и те произвеждат същата единица продукт, и така се смята, че се повишава конкурентоспособността. В България е стабилизирано затягането на коланите“, каза Кунева по повод данните за стабилизиране на макроикономическите показатели на страната.

#България на гражданите #Меглена Кунева #ГЕРБ #избори #Наказателния кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"