„България в Еврозоната – възможности и предизвикателства“

„България в Еврозоната – възможности и предизвикателства“
A A+ A++ A

16 октомври 2020 от 10:00 часа в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе международна конференция „България в Еврозоната – възможности и предизвикателства“.

Организатори на конференцията са г-жа Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент (Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите) и катедра „Международни икономически отношения и бизнес“ на Университета за национално и световно стопанство.

Целта на конференцията е да стимулира експертен, обективен и задълбочен анализ на предизвикателствата и възможностите пред България в процеса на присъединяване към Еврозоната, както и да се представи опита на други държави, присъединили се вече към Еврозоната.

Във форума ще участват изтъкнати икономисти, финансисти, банкери, изследователи и експерти от страната и чужбина. Сред тях са Пол Танг, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, Мирослав Церар, професор по право и политик, министър-председател на Словения в периода 2014 – 2018 г., заместник министър-председател и министър на външните работи и Ведрана Кашич, партньор за финансовите консултантски услуги в „Deloitte“. От българска страна, участие ще вземат Никола Василев, управляващ партньор и изпълнителен директор на ExpatCapital, проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, член на Институт за икономически изследвания към БАН, Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика (2014 г. – 2017 г.), проф. д-р Даниела Бобева, член на Институт за икономически изследвания към БАН и заместник министър-председател на България (2013 г. – 2014 г.) и Атанас Пеканов, член на Стратегически съвет към президента и член на Институт за икономически изследвания на Австрия.

#еврозоната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"