„Булгаргаз“ иска близо 12% по-скъп газ от 1 декември

„Булгаргаз“ иска близо 12% по-скъп газ от 1 декември
БГНЕС
A A+ A++ A

С близо 12% може да се вдигне цената на газа от 1 декември. Това ще стане, ако „Булгаргаз“ запази прогнозата, която даде днес, по отношение на това какво заявление ще подаде в КЕВР след месец. Условието, разбира се, е и регулаторът да одобри поисканото от газовата компания, което като цяло се случва рядко.

В съответствие с изискванията на чл.36а от Закона за енергетиката, “Булгаргаз” ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД, в едномесечен срок преди подаване в КЕВР на заявлението за изменение на действащите цени, следва да го оповести в средствата за масова информация.

“Булгаргаз” ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за   м. декември на 2020 г. е 27,64 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), образувана в съответствие с чл. 17 на Наредба № 2 за регулиране на цените на природния газ от 19.03.2013 г.

В момента цената на синьото гориво, влязла в сила от началото на този месец, е 24.72 лв./MWh, което значи, че „Булгаргаз“ възнамерява да поиска увеличение спрямо сега действащата тарифа с 11.81%.

#"Булгаргаз" #природен газ #декември #цена #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »