Лечителите ще доказват способности пред здравното министерство

Лечителите ще доказват способности пред здравното министерство
A A+ A++ A

Лечителите и гадателите ще трябва да доказват своите способности или обучението си пред Министерството на здравеопазването.

Ведомството готви регламентация на дейността на лечителите и гадателите, като специална комисия изготвя промени в нормативната уредба, предаде bTV.

Законът ще създаде правила, с които работещите в сектора ще трябва да доказват своите способности или обучение.

Ивелина Георгиева, шеф на дирекция „Медицински дейности“ в здравното министерство, обясни, че наредбата касае предимно лечителите, за да не бъде застрашено здравето на хората, които се обръщат за помощ към тях.

Стоян Кочев, зам.-председател на Съюза на оперативните лечители, обясни пред bTV, че имало съпротива от страна на дирекция „Медицински одит“. Кочев обаче не посочи кой параграф от наредбата трябва да бъде променен.

Ясновидката Звездна и биоенерготерапевтът д-р Виолета Ботева приветстваха решението на здравното министерство за регламентиране на сектора, но по думите им готвените промени по-скоро щели да помогнат на шарлатаните.

Звездна посочи дългогодишния си опит като гадателка и опроверга публикации в медиите, според които дипломата й била фалшива.

„Някои шарлатани си вадят калинки-малинки в тази държава“, каза Звездна.

Тя потвърди, че е предвидила дори земетресението в Перник, но не предупредила предварително, защото не искала да контактува с медиите.

#Министерството на здравеопазването #Ивелина Георгиева #Перник #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"