Кметът на Приморско зарадва рибарите по Южното Черноморие с новина за река Дяволска

Кметът на Приморско зарадва рибарите по Южното Черноморие с новина за река Дяволска
A A+ A++ A

Кметът на Приморско д-р Димитър Германов обяви, че един от наболелите проблеми за рибарите по Южното Черноморие е решен. Той публикува в профила си в социалните мрежи снимки от цялостното почистване на устието на река Дяволска, за което настояваха морските вълци.

Ето какво написа Димитър Германов:

„Мотивиращ старт на деня! Усилията се увенчават с успех и резултатите говорят сами за себе си!

След проведени тежки разговори, интензивен диалог с отговорните органи и продължителни усилия, след преодоляване на редица предизвикателства от всякакъв характер, спазвайки законите на държавата, но и с мисъл за поминъка на наши съграждани, успяхме да разрешим дългогодишен проблем.

Запушеното устие на река Дяволска беше предпоставка за наводнение при обилен валеж, за увреждане на заобикалящата среда, както и затрудняване на нормалното излизане на лодките на рибарите ни. В координация с областния управител и представителите на другите отговорни и ангажирани институции, успяхме да намерим правилното трайно и устойчиво административно решение.

Подчертавам и не трябва да забравяме, че решаването на проблеми от представителите на местната власт става в пълен синхрон и в изпълнение на административните срокове и законови задължения. Макар и на мен да ми се искаше сега и веднага да дадем решение, макар темата да се превърна в удобна дъвка за редица общественици и макар факта, че я търкаляха с ясното съзнание, че за трайно решаване на проблема беше необходимо време, а не само популистко говорене, аз провеждам последователна политика за качествено и устойчиво решаване на възникналите проблеми в нашата община. Опитът ми сочи, че това е правилният и законов път за вземане на управленски решения.

В координация на общинската администрация с Областна администрация, РДПБЗН Бургас, РС ПБЗН Приморско, РИОСВ и Басейнова дирекция, работим по отпушването на устието на  река Дяволска.

Специални благодарности на областния управител Вълчо Чолаков и всички отговорни институции!“

#рибари #Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »