Мермерски: В света едва 10-тина души са приели експерименталното лечение на Тръмп

Мермерски: В света едва 10-тина души са приели експерименталното лечение на Тръмп
A A+ A++ A

В момента най-актуалният въпрос е какво е лекарството, с което американският президент Доналд Тръмп успя бързо и ефективно да се пребори с COVID-19. То има две съставки –„Ремдесивир” и „Дексометазон”, които са напълно достъпни. Третата е „Регенерон” – коктейл от антитела.

„Той обаче е скъп и доста недостъпен и е в експериментална фаза на лечение. Трябва да имаш кураж, за да се подложиш на подобно лечение. В света в момента едва 10-тина души са го приели и един от тях е Доналд Тръмп”, заяви професор Йонко Мермерски, който беше гост в студиото на сутрешния блок на Нова.

„В момента, с оглед на предстоящите президентски избори всичко се пречупва през призмата на политиката – няма сиво пространство – всичко е или бяло, или черно”, коментира ситуацията в САЩ професор Мермерски.

При първия "трибат" водещият Крис Уолас всъщност беше опонент на Тръмп, а Байдън се криеше зад водещия, смята Мермерски.

„Доналд Тръмп продължава да неглижира коронавируса. Самият той заяви, че в неговия случай, когато човек има неговите симптоми, той се чувства сякаш има лека настинка. Не може да се каже, че Тръмп и екипа му са подценили опасността от COVID-19”, категоричен е Мермерски.

По думите му в момента основният спор е с маски или без маски – защото, когато хората не носят маски това едва ли не означава, че те искат отваряне и рестартиране на икономиката.

#Тръмп #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"