Ден №92 НА ЖИВО: Европа ни чу, подкрепи и заши звучен шамар на Бойко и Гешев

Ден №92 НА ЖИВО: Европа ни чу, подкрепи и заши звучен шамар на Бойко и Гешев
A A+ A++ A

За 92-и пореден път недоволни граждани се събраха в триъгълника на властта – между Министерския съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори, предаде БГНЕС.

Гласуваната резолюция от ЕП е победа за всеки от вас по отделно и за всички нас, заяви на протеста тази вечер Арман Бабикян. Ние не сме сами, а Европейският парламент и ЕНП удари шумен шамар зад врата на Бойко Борисов. Тяхното време дойде, заяви адв. Николай Хаджигенов. Награбеното няма да може да се похарчи, Бойко, добави Хаджигенов.

Днес Европарламентът одобри резолюцията в подкрепа на законността в България. Евродепутатите призовават за пълно и безусловно зачитане на европейските ценности. Солидарност с исканията за справедливост, прозрачност и демокрация; Евродепутатите осъждат полицейското насилие над протестиращи и журналисти, обезпокоени са от незаконните одити на частни предприятия; Загриженост относно процеса на конституционна реформа и плановете за промени на избирателния закон преди изборите; Парламентът изразява съжаление относно „значителното влошаване“ по отношение на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права.

Други опасения включват: конституционната реформа, която трябва да бъде в съответствие с международните стандарти, възможни промени в изборното законодателство, близо до предстоящите парламентарни избори, прибързано приемане на законодателство, разследвания на корупцията по високите етажи на властта без осезаеми резултати, състоянието на основните права, например по отношение на подбуждащи омраза изказвания, основана на пол и сексуална ориентация дискриминация, правата на ромите и на лицата, търсещи убежище.

С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България извоюваха потвърждение за техните искания, заявиха от Отровното трио след гласуването в ЕП.

Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз. Въпреки натиска на властите в София, няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност. Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Както не веднъж сме казвали, всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България. Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата, добавят още от триото. 

#протест #протести #Отровното трио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"