Облаци, дъжд, жълт код за над половин България

Облаци, дъжд, жълт код за над половин България
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще бъде облачно, в повечето райони – дъждовно. На места в Източна България валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. В Дунавската равнина, откритите планински райони и западната част на Горнотракийската низина вятърът ще е силен, в останалите райони – предимно умерен. С него ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижават и към 15:00 ч. ще са между 13 и 18 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Затади очакваното лошо време синоптиците са обявили жълт код за валежи и силен вятър в 15 области. Той е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен. Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Паарджик и Пловдив.

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще достигне средното за месеца.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра преминаващи в сняг. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3.

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. На места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Сутринта все още ще духа южен вятър, който до обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще започнат да се понижават. Към 15:00 ч. ще са между 17 и 21 градуса. Температурата на морската вода е около 22. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

 

#прогноза за времето #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"