Протест за 90-и ден поред: Хората си припомниха куп скандали около властта ВИДЕО

Протест за 90-и ден поред: Хората си припомниха куп скандали около властта ВИДЕО
A A+ A++ A

За 90-и пореден път недоволни граждани се събраха в триъгълника на властта – между Министерския съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори, предаде БГНЕС.

Не си мислете, че ще ги оставим, не си мислете, че чакаме само гласуването в сряда или четвъртък в ЕП. Ние няма да ги оставим, заяви адв. Николай Хаджигенов.

Това, което се случи вчера в Европейския парламент е огромен успех на протестите в България. Очевидно вече не ни е страх, така че жална им майка, посочи Хаджигенов. Вече всички знаят какво се случва тук – и Европа, и светът, заяви проф. Велислав Минеков.

Днес германските медии пишат, че залезът на Бойко Борисов е видим чак в Брюксел.

Германският журналист Франк Щир отделя специално внимание на начина, по който премиерът реагира на последния доклад на ЕС за върховенството на закона в България. Журналистът посочва, че обичайно докладите на ЕК за България са писани на “пухено мек дипломатичен език”, а съставителите им той саркастично нарича “майстори на балансирания изказ”. Пример за това била и частта, посветена на България в най-новия доклад от Брюксел. И този път Брюксел успя да види известен напредък в съдебната реформа в България.

“На доклада от Брюксел партията на Борисов – ГЕРБ – реагира със собствен, твърде странен прочит”, не крие учудването си и журналистът Кристиян Лимперт. В репортаж за германската обществена телевизия АРД, озаглавен “Попътен вятър за демонстрантите в България”, се казва, че от ГЕРБ са изтълкували доклада като потвърждение за успешно сътрудничество с Еврокомисията и одобрение за досегашната борба срещу корупцията.

“Тъкмо затова и сега на Бойко Борисов не му беше никак трудно да обещае, че ще изпълни всички препоръки от Брюксел. Но този път неговата ситуация е коренно различна”, коментира по същата тема и Франк Щир. Той изброява и множеството скандали около премиера – като изтеклите записи на подслушани телефонни разговори, снимките от спалнята на Борисов с чекмеджето, пълно с банкноти от по 500 евро – “които предизвикаха голям отзвук в международните медии, без обаче да бъдат разследвани от българската главна прокуратура”, уточнява германският журналист. 

#протест #протести #Отровното трио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »