Македонец пробва да подхвърли банкнота в паспорта, за да се спаси от катаджии на АМ Тракия

Македонец пробва да подхвърли банкнота в паспорта, за да се спаси от катаджии на АМ Тракия
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Т., на 44 г., македонски гражданин, за това, че на 25 септември 2020 г., на автомагистрала "Тракия“ край Пловдив в посока към София е направил опит да даде подкуп – пари – банкнота с номинал 10 евро, на длъжностни лица – двама полицейски служители при ОД на МВР – Пловдив, за да не извършат действие по служба – да не му съставят фиш по Закона за движение по пътищата за това, че като водач на товарен автомобил - влекач "Скания“, с прикачено ремарке, с македонска регистрация, е извършил нарушение – паркирал в аварийната лента – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал. 1 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.  

Обвиняемият С.Т. живеел в Северна Македония и работел като шофьор на товарен автомобил, пише plovdiv24.bg. Той често преминавал през територията на България, за да превозва различни стоки и товари.

На 24 септември обвиняемият пристигнал в България с товарния автомобил, за да извърши курс от Шумен до Северна Македония. На 25 септември 2020 г. натоварил стоката и потеглили за родината си. Към 19,30 часа се движел по автомагистрала "Тракия“ край Пловдив в посока София. Той знаел, че е забранено при движение по автомагистрала да се спира за престой или паркиране извън обозначените места.

Въпреки това, С.Т. спрял и отбил в аварийната лента, за да направи 45-минутен престой, защото изтичало разрешеното му време за шофиране без почивка. Около 20,30 часа при обход на магистралата в района на Пловдив полицейските служители забелязали товарния автомобил в аварийната лента. Те се приближили до моторното превозно средство и поискали документите от водача С.Т. 

Осъзнавайки, че заради неправилното спиране в аварийната лента на магистралата може да бъде санкциониран, обвиняемият решил да даде подкуп – пари, на полицейските служители, за да не изпълнят служебните си задължения и да не му наложат глоба. За целта той поставил банкнота от 10 евро в паспорта си, след което с другите документи го оставил на багажника на полицейския автомобил. 

Когато полицаите отворили паспорта, С.Т. им казал, че банкнотата била предназначена за двамата. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Междувременно на С.Т. бил съставен фиш по Закона за движение по пътищата. Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, след което му е взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 200 лева и му е  наложена забрана да напуска България.

#катаджии #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »